Zie hieronder voor een beschrijving van de lessen die we aanbieden:

Ouder en kind gym

Samen met papa, mama of misschien wel opa, oma of oppas lekker gymmen. Klimmen klauteren, springen, rollen noem maar op. Samen gymmen met je zoon of dochter is niet alleen heel erg leuk maar vooral voor je kind een veilige manier om te bewegen en te ontdekken. Elke week staat er een nieuwe uitdaging klaar. In principe zijn deze lessen bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar.


Peuter / kleuter gym

Peuter en kleutergym stimuleert op een veilige en leuke manier de ontwikkeling van jonge kinderen.

Tijdens de lessen doen peuters en kleuters nieuwe ervaringen op waarbij erop gelet wordt dat alle aspecten van de motorische ontwikkeling aan bod komen. Er worden spelletjes gedaan waarbij bewegen centraal staat; springen, zwaaien, duikelen, gooien, klimmen, balanceren, dansen etc. Zowel met groot als klein materiaal leren de kinderen hun evenwicht bewaren, krijgen ze inzicht in ruimte, afstand en snelheid. Daarnaast is gym belangrijk, omdat de kinderen hun energie erin kwijt kunnen, het versterkt het zelfvertrouwen en stimuleert om samen te spelen (elkaar helpen, op je beurt wachten etc.). Deze lessen zijn in principe voor kinderen van 3 tot 5 jaar.


(Mini-)Freerunnen

Freerunnen is een sport die grotendeels voortvloeit uit Parkour. Bij Parkour probeer je de snelste weg te vinden van A naar B. Je leert improviseren om zo snel en effectief mogelijk obstakels te passeren. Bij Freerunnen gaat het niet meer om zo snel mogelijk van de ene naar de andere plek te gaan, maar meer om de creativiteit tijdens de bewegingen.

Freerunnen is geen competitiesport en dat zorgt ervoor dat je zonder afleidingen het beste uit jezelf kunt halen! Wij gaan in de lessen op zoek naar persoonlijke grenzen en barrières en proberen deze met zijn allen te overwinnen door het aanleren van verschillende technieken. Deze technieken zorgen ervoor dat jij je vrij kunt bewegen langs, over, onder of door de obstakels die wij in de gymzaal voor je op hebben gezet.


Turnen

Bij Hou-Vast kan je vanaf 6 jaar komen turnen. We beginnen op een speelse manier met turnoefeningen aan alle toestellen, onder meer lange mat, trampoline, ringen en balk. Hoe ouder de kinderen, hoe uitdagender de oefeningen. Plezier staat bij Hou-Vast voor op!


Springgroep

Wat doe je nou eigenlijk bij een springgroep. Bij een springgroep leer je sprongen aan over bijvoorbeeld een kast, pegasus, paard of alleen met een minitrampoline. Je kunt ook mooie sprongen oefenen op de (air) tumblingbaan. Sprongen zijn bijvoorbeeld de basissprongen
(streksprong, hurksprong, hoeken, draaien), maar ook salto’s, schroeven, overslagen, etc.

Het toestel springen kan zowel met een minitramp als met een springplank. Door een springplank te gebruiken wordt de uitdaging al gelijk een stuk groter, omdat je dan een goede sprongtechniek moet beheersen. Per 27 maart start Hou Vast met een springgroep op maandagavond van 19 tot 20 uur in de gymzaal van de Oude Wereld in Kerk en Zanen. In de Oude Wereld ligt ook een (air) tumblingbaan, waarmee je mooie losse sprongen, maar ook een mooie serie sprongen kunt springen. Kortom het springuur is zeer uitdagend en biedt na het beheersen van de basissprongen zeer veel uitdaging. De springgroep gaat ook elk jaar meedoen aan wedstrijd, om zo je vorderingen te zien in groepsniveau.

De springgroep is zowel voor jongens als voor meisjes. Binnen deze groep ga je individueel aan de slag en als team.


Sportfit

Sportfit is bedoeld voor vitale vrouwen. Elke week doen wij andere disciplines zoals dans, spelsport en verschillende lichaamsoefeningen.